VFX3648 + LiPo Power for Food Truck

Discussion about OutBack Inverters in Off Grid Applications

Moderators: OutBack, OutBack Moderator Team

VFX3648 + LiPo Power for Food Truck

Postby dotkickpra1 on Tue Mar 19, 2019 2:39 am

Họ nói rằng bạn không nên đánh giá một cuốn sách bằng bìa của nó. Nhưng sự thật là, thiết kế bìa sách có thể làm hoặc phá vỡ một cuốn sách.


Image


Có thể tôi hời hợt, nhưng tôi đánh giá một cuốn sách qua bìa của nó. Và tôi nghi ngờ tôi không phải là người duy nhất.

Thiết kế bìa sách là một phần quan trọng trong nỗ lực tiếp thị của bạn. Bạn có thể kết hợp các từ sâu sắc, trữ tình nhất từng được kết nối trong lịch sử loài người, nhưng nếu bìa sách của bạn trông giống như Photoshop giờ nghiệp dư, sẽ không có ai nhận nó.


Nó đã thành lập rằng tôi rất hời hợt, vì vậy, không có gì ngạc nhiên khi tôi thấy xấu hổ khi vô tình nhặt được một cuốn sách xấu xí. Một lý do là sự kỳ thị của xã hội khi cầm một cuốn sách xấu xí trong hiệu sách, vì tôi đã âm thầm đánh giá bởi các trình duyệt hiệu sách đồng nghiệp vì giữ một thứ quái dị như vậy.


Nhưng tôi cũng lúng túng vì tác giả đã chọn một đại diện buồn cho những gì có lẽ là một cuốn sách tuyệt vời.


Một mối quan tâm khác là trình duyệt trực tuyến nổi tiếng tàn nhẫn. Một phần ba của tất cả doanh số bán sách là sách điện tử. Mặc dù có một sự xấu hổ khi nhấp vào bìa sách xấu xí trên mạng, nhưng không có lý do gì để mọi người phải làm thế. Với rất nhiều thông tin cạnh tranh để thu hút sự chú ý của chúng tôi, các trình duyệt của chúng tôi sử dụng manh mối trực quan để loại bỏ các sản phẩm kém chất lượng. Nếu bạn không đóng gói cuốn sách của mình một cách hấp dẫn, bạn có nguy cơ bị chết đuối trong biển cạnh tranh.


Thiết kế là một vấn đề quan trọng vì hai lý do quan trọng: Nó sẽ giúp mọi người nhặt sách của bạn trong hiệu sách hoặc nhấp vào hình thu nhỏ khi duyệt trực tuyến.


Thiết kế cũng giúp bạn kể câu chuyện của bạn.


Một bìa sách được thiết kế thành công sẽ truyền tải âm điệu của cuốn sách của bạn, sẽ thì thầm những gợi ý mà không cho đi tất cả, và sẽ kích thích người đọc thực sự mở cuốn sách và đọc.


Hãy cùng xem và học hỏi từ 50 thiết kế bìa sách hấp dẫn.


01. Sử dụng khoảng trắng để tạo trọng tâm


Image
Sự giàu có của các quốc gia - Adam Smith
Thiết kế trang bìa: Emily Mahon, Illustrator: Ray Morimura
Một bìa cổ điển và tuyệt đẹp được thiết kế bởi Emily Mahon với hình minh họa từ Ray Morimura. Lưu ý cách không gian trắng đã được sử dụng để thu hút sự chú ý đến tiêu đề, Sự giàu có của các quốc gia.


 Một cái gì đó cho nỗi đau - Paul Austin Cover của Rhea Braunstein
Thiết kế bìa: Helen Yentus
Trong trang bìa này của Helen Yentus, nhà thiết kế đã đặt những chiếc hộp màu trắng để mô phỏng dáng vẻ vô trùng của đèn bệnh viện. Nó cũng chiến lược ẩn danh bác sĩ trên trang bìa để làm cho cuốn sách phổ quát hơn.


Việc mua: Không gian trắng không có nghĩa là toàn bộ bìa phải hoàn toàn tối thiểu. Nó có thể được sử dụng như một thiết bị để tập trung người đọc.


02. Sử dụng nhiếp ảnh cho một liên lạc chuyên nghiệp
 Gabriel Garcia Marquez - Ilan Stavans
Thiết kế trang bìa: Jason Ramirez
Một tốt đẹp về một thành phần truyền thống vẫn còn sống. Với một quả lựu chín, ngọt, nhà thiết kế Jason Ramirez sử dụng hình ảnh tượng hình để tạo ra một bìa sách hấp dẫn cho một câu chuyện về những năm đầu của tác giả nổi tiếng người Colombia Gabriel Garcia Marquez.


 Thiết kế bìa sách Little Spines
Thiết kế bìa: Vibeke Illevold
Sử dụng hai hình ảnh của cây ở các giai đoạn khác nhau của cuộc đời, Vibeke Illevold kể một câu chuyện về sự thay đổi chỉ ra chủ đề thơ mộng của cuốn sách.


03. Đặt âm trước khi bạn bắt đầu thiết kế


Image
 Tokyo đi bộ - Florent Chavouet
Thiết kế: Florent Chavouet
Tokyo on Foot sử dụng tông màu sặc sỡ, hoạt hình để thể hiện sự hay thay đổi. Các trình duyệt biết để mong đợi các hình minh họa vẽ tay trong cuốn hồi ký đồ họa này.


 Nữ hoàng đỏ - Victoria Aveyard
Thiết kế trang bìa: Sarah Nichole Kaufman
Vương miện + máu tương đương với mưu mô của các loại cao nhất. Bản cover này không đi sâu vào chi tiết, nhưng nó cho ra ý tưởng rằng bạn sẽ tham gia vào các trò chơi quyền lực, hồi hộp và hoàng gia.


 Ác quỷ trong chi tiết - Jennifer Traig Cover của Meryl Sussman Levavi và Peter Bernard
Minh họa: Kelly Blair
Nó rõ ràng từ trang bìa rằng cuốn sách này là về rối loạn ám ảnh cưỡng chế. Có một cái gì đó rất dễ chịu về việc sử dụng màu sắc cẩn thận và các hàng gần như hoàn hảo xếp hàng.


The Takeaway: Âm sắc của bìa phải phù hợp với tông màu của cuốn sách của bạn. Don mệnh phản bội khán giả của bạn bằng cách thể hiện một thiết kế bìa hài hước với nội dung nghiệt ngã. Nó làm cho người đọc không tin tưởng bạn như một tác giả.


04. Nổi bật giữa đám đông với bìa sách 3D
 Viagem Ao Centro Da Terra - Julio Verne
Thiết kế bìa: Carlo Giovani
Hình ảnh bìa khởi động lại bằng tiếng Bồ Đào Nha này của Carlo Giovani cho Cuộc hành trình đến Trung tâm Trái đất của Jules Verne, thông minh chơi các lớp vỏ trái đất khác nhau.


 Đảo kho báu - Robert Louis Stevenson Cover bởi Bomboland
Thiết kế bìa: Bomboland
Xưởng vẽ tranh minh họa Bomboland của Ý đã tân trang lại bìa sách Đảo Treasure với cách sử dụng tuyệt vời của việc xếp lớp để tạo chuyển động.


 Bảng chữ cái ngọn lửa - Ben Marcus Cover của Soonyoung Kwon
Thiết kế bìa: Peter Mendelsund
Bảng chữ cái ngọn lửa cũng sử dụng thẩm mỹ cắt giấy để thêm chiều sâu và quan tâm.


 Cậu bé không thể ngủ và không bao giờ được - DC Pierson cover bởi Debbie Glasserman
Thiết kế: Helen Yentus
Bìa của cuốn sách này chỉ đơn giản là một bức ảnh của hình ảnh vẽ tay trên giấy lá lỏng lẻo. Phối cảnh và vị trí của hình ảnh và văn bản làm cho bìa này bật ra khỏi màn hình.


Việc mua: Không cần sta
Last edited by dotkickpra1 on Sun May 26, 2019 9:20 pm, edited 1 time in total.
dotkickpra1
Forum Junior Member
 
Posts: 1
Joined: Tue Mar 19, 2019 2:34 am

Re: VFX3648 + LiPo Power for Food Truck

Postby Kurt Lundquist on Tue Mar 19, 2019 8:10 am

What is the operating voltage range of the battery pack?

What charge voltage(s) do you need?

-Kurt
Kurt Lundquist
Renewable Energy Project Engineer
http://alphaenergy.us/
User avatar
Kurt Lundquist
Alpha Energy Engineering
 
Posts: 1326
Joined: Tue May 31, 2011 7:23 am
Location: Arlington, WA
My RE system:

Re: VFX3648 + LiPo Power for Food Truck

Postby Jaliance on Sat May 11, 2019 10:48 am

Any update for this?

I have a similar project 2 24 Volt Tesla battery packs in
Series requiring 49 volts absorb and a slightly lower float voltage.

I am currently using a VFX3648 which seems to be limited to an absorbe charge voltage of 52 volts.

Can anyone tell me if it is possible to program the FX to charge the batteries at a voltage less than 52 volts or is this a hardware limitation?

Thanks
Jaycob
Jaliance
Forum Junior Member
 
Posts: 3
Joined: Sat May 11, 2019 10:30 am

Re: VFX3648 + LiPo Power for Food Truck

Postby Kurt Lundquist on Mon May 13, 2019 8:15 am

52V is lowest Absorb voltage for the VFX3648 without temperature compensation. If the RTS thought the battery bank was 45°C it would target ~2.4V lower which would allow you to charge below 50V. You would need to wire in a resistor in place of the RTS. I have no idea what the resistance value should be for 45°C. I guess you could put the RTS in a 45°C cup of water then measure Ohms to find the proper resistance. Considering the cost of your battery bank it probably doesn't make much sense to band-aid the inverter for the application. The newer style VFXR3648A is the proper solution for Lithium. It offers a much wider range of charging options. I suggest you sell the VFX and get the newer style.

If you have the OutBack FN-DC you can use it to shut off the inverters to protect the battery bank from discharging too much. See page 6 of this app note

-Kurt
Kurt Lundquist
Renewable Energy Project Engineer
http://alphaenergy.us/
User avatar
Kurt Lundquist
Alpha Energy Engineering
 
Posts: 1326
Joined: Tue May 31, 2011 7:23 am
Location: Arlington, WA
My RE system:

Re: VFX3648 + LiPo Power for Food Truck

Postby Jaliance on Mon May 13, 2019 2:05 pm

Hello Kurt thank you for your detailed response. I am considering your suggestion to sell my VFX and upgrade to the new VFXR however I need to eliminate my less expensive options.


In regards to modifying the RTS I would essentially be tricking the vfx to provide the desired voltage

- Would it be possible for me to find and provide RTS resistance for 50°C rather than 45°C? If so this would target the desired voltage of 49V
- Aside from the fact that this would be a less than ideal solution and I would essentially be hacking the RTS forcing the VFX to provide the desired voltage...Are there any other reasons why this would be a bad idea?

In addition to the VFX3648 I have a FM60 solar charge controller which would be the primary charge source to the batteries.

Lastly I have a Victron BMS 712 with temperature protection and automatic disconnect as well as a Victron 48-100 battery protect with programmable over voltage under voltage disconnect.


Thanks in advance for your time
Jaycob
Jaliance
Forum Junior Member
 
Posts: 3
Joined: Sat May 11, 2019 10:30 am

Re: VFX3648 + LiPo Power for Food Truck

Postby raysun on Mon May 13, 2019 11:29 pm

Kurt can give you a more nuanced answer certainly, but here's a few things to consider:

• The RTS hack is clever but not without some challenges that will need to be addressed. The RTS is essentially a temperature variable resistor. Replacing it with a fixed value resistor will require one that does not vary with temperature, and most all resistors will by a factor called TCR (Temperature Coefficient of Resistance.) You are going to need to find a precision resistor with as low and stable a TCR as possible. More likely a variable resistor will need to be added as well so the proper value can be adjusted by 'trimming the pot'.

The hack will leave the batteries at risk in the event the resistance drifts, or fails in another way. Some form of fail safe, like the Victron perhaps, to cut off charge in the event of overvoltage will be needed. The cutoff circuit will need to be able to handle 'worst case' charging current, so look to be adding some relay switching to the circuit.

If it were I doing this, I'd look for a set of old lead acid batteries to use to work the bugs out. Shiny new Lithium batteries going up in smoke, or worse flames, would impact my normally sunny disposition. Other folks may be more adventurous.

• The FlexMax 60 charge controller can follow the temperature compensated charging curve of the inverter if both are plugged into a Mate via a Hub. A couple more pieces of kit to get if not already on hand.
raysun
Forum Czar
 
Posts: 634
Joined: Tue Jul 26, 2016 5:57 am
My RE system:

Re: VFX3648 + LiPo Power for Food Truck

Postby jbakker on Tue May 14, 2019 4:25 am

I think I read it here or someplace that you will ruin your first set of batteries before you learn how they work and how to work them.
Been there and done that.
So I agree with trying to find a set of lead acid batteries to play with.
On the other hand is there any way that you can physically rewire the packs from 6 cells to 7 cells per pack?
This will give you 28 volts. 28 + 28 = 56 and that makes the charging a lot easier.
Assuming that you charge the cells to 4 volts each, would be an excellent idea to think about a BMS as a safety, will limit the charge and discharge of your pack, safety on them is very important!
jbakker
Forum Guru
 
Posts: 169
Joined: Fri Feb 23, 2018 6:47 am
Location: Goderich Ontario Canada
My RE system:

Re: VFX3648 + LiPo Power for Food Truck

Postby raysun on Tue May 14, 2019 6:56 am

I like the notion of bringing the battery in line with the natural charging characteristics of the equipment, if at all possible, though probably not practical with pre-packaged battery modules.

Murphy's law of system design dictates "Any system dependent on a fail-safe, will fail due to failure of the fail-safe."

If these batteries are expensive, I'd be inclined to deploy the kit that is designed to properly charge them from the start.
raysun
Forum Czar
 
Posts: 634
Joined: Tue Jul 26, 2016 5:57 am
My RE system:

Re: VFX3648 + LiPo Power for Food Truck

Postby Kurt Lundquist on Tue May 14, 2019 10:15 am

Kurt Lundquist
Renewable Energy Project Engineer
http://alphaenergy.us/
User avatar
Kurt Lundquist
Alpha Energy Engineering
 
Posts: 1326
Joined: Tue May 31, 2011 7:23 am
Location: Arlington, WA
My RE system:

Re: VFX3648 + LiPo Power for Food Truck

Postby Jaliance on Wed May 15, 2019 2:10 pm

Thank you everyone for your valuable input at this point I have decided it would be best to sell my VFX3648 and upgrade to the VFXR3648A.

Although the RTS hack seemed promising it is limited to 2.4 volt compensation which is still .6 volts above my targeted voltage eliminating it as an option.

I have come to agree with the general consensus that it would be best to have all the equipment operating within it's designed spec.

The newer VFXR3648A has Advanced Battery Charging capability with expanded charge voltage and time perameters which justify the upgrade expense.

Kurt This system will be used on an off grid cabin.

Thanks
Jaycob
Jaliance
Forum Junior Member
 
Posts: 3
Joined: Sat May 11, 2019 10:30 am


Return to Off Grid Applications

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests